Super User

Super User

Binnen een maand, op zaterdag 25 februari, opent de Rally van Haspengouw het seizoen 2023 in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De 25ste editie presenteert een parcours dat alle ingrediënten bevat van een echte Haspengouwse klassieker. 
Na de winterpauze zullen de deelnemers op donderdag 23 februari vanaf 13h in Velm hun wagens al eens aan de tand kunnen voelen en zelf ritme op kunnen doen op de gekende shakedown, die niet gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar. De gekende kasseistrook is het spektakelpunt van deze shakedown. De korte strook onverhard is trouwens het enige onverhard van het ganse weekend.
Op zaterdag 25 februari staan drie lussen van vier klassementsproeven op het programma, telkens na twee proeven onderbroken door een terugkeer voor een servicebeurt naar Hangar 66 in Sint-Truiden. Voor elke proef is ook een zone voorzien waar de rijders hun banden kunnen opwarmen. De openingsproef is Walshoutem (10,15 km), gekend om zijn passage aan het kapelletje, waar deze keer geen rondkoers voorzien is. De watersplash die vorig jaar Adrian Fernémont verraste kort na de start, is dit jaar verdwenen. 
De tweede proef is Gingelom (10,96 km), een nieuwe proef die bij een aantal volgers gekend zal zijn omdat dit traject vorig jaar werd gebruikt als testbasis door een aantal teams. De proef bevat een rondkoers en de haarspeld is een gekend punt.
Na de service in Sint-Truiden, volgt klassementsproef Boekhout, die quasi ongewijzigd is overgenomen van vorig jaar. Enkel het slot van de proef is een beetje langer. De slotproef van de ronde en met zijn 13,22 km ook de langste proef van de wedstrijd is KP Gelmen, die start met een rondje rond het plein bij de start. Een ander gekend spektakelpunt is de haarspeld bij het kerkhof van Gelmen. 
In totaal staan tussen 8h ’s ochtends en 20h ’s avonds 12 klassementsproeven op het programma, samen goed voor 137,07 km tegen de klok. 

Ondertussen blijven de inschrijvingen binnenkomen. Zo heeft Emile Breittmayer zich ingeschreven met zijn Skoda Fabia Rally2 Evo, terwijl zijn pa Olivier met de exclusieve Ferrari 308 GTB aan de start komt in het kader van het Historic BRC. Cédric De Cecco komt ook aan de start met een Citroën C3 Rally2. Het is van… 2008 geleden dat De Cecco nog in actie kwam op de Haspengouwse klassementsproeven. Toen reed hij met een Ford Fiesta ST. Nog een klepper aan de start is Glenn Janssens, de Historic-kampioen van 2012, in zijn Porsche 991 GT3. 
In de Moood M-Cup mogen we ook Tom Ceuppens met zijn BMW 130i verwelkomen, net als Patrick Lievens. Jonas Dewilde kiest dit seizoen voor een Renault Clio Rally4. In die categorie zal hij het opnemen tegen de jonge Brit Fraser Anderson in een Ford Fiesta Rally4. Anderson, een jong talent van 20 jaar, heeft zich ook ingeschreven in het Kroon-Oil BRC, dus hij kan punten scoren in het Junior-kampioenschap. Een andere buitenlander die we met plezier verwelkomen is Michiel Poel, de vroegere navigator van onder andere Erik Wevers, die een Renault Clio R3T aan de start brengt. In Historic heeft Dirk Vermeersch zich ingeschreven met zijn Fiat 124 Spider Abarth, net als Nick Hoens (Opel Manta) en Grégory Vanovertveldt (BMW). 

Het lijstje wordt elke dag verder aangevuld. 

Jan 17

Voorlopige deelnemerslijst

Maertens-Verbeeck NL Opel Kadett 1977
Lambrechts-Uyttebroek B-B BMW 316i 1990
Meeus-Meeus B-B Ford Sierra 1985
Sterken-Billet B-B  MG B 1970
Schouwenaars-Thijssen B-B MINI MKII 1988
Varrewaere-Cracco B-B Nissan Sunny 1985
Hendrickx-Wagemans B-B MG B 1970
Sterckx-Sterckx B-B Opel Kadett 1976
Boyen-Onbelet B-B Nissan micra supers 1200 1992
Graindor-Graindor B-B BMW coupe 325i 1992
Van den Wyngaert-Van den Wyngaert B-B Volkswagen Corrado 16V 1990
Lismont-Wertoy B-B BMW 318i 1986
Binnemans-Janssens B-B Opel Astra GSI 1992
Alenteyns-Alenteyns B-B Ford Sierra 1989
Engels-Engels NL-NL Peugeot 205 GTI 1987
Sterkendries-Sterkendries B-B Citroen AX GT 1989
Engels-Engels NL-NL Saab 96V4 1973
Geerinckx-Collin B-B Honda CRX 1985
Vrachten-Keymis B-B Honda CRX 1990
Deblomme-Venbecelaere B-B Citroën AX Sport 1990
Dethier-Damen B-B Opel Kadet 1979
Aantal : 21      

Binnen een kleine zes weken opent de Rally van Haspengouw het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2023. Topspeed Rally Club Haspengouw heeft in de eindejaarsperiode het bijzonder wedstrijdreglement online gepubliceerd en ondertussen zijn de eerste inschrijvingen al binnen. Want iedereen, organisatie, fans maar zeker ook de deelnemers, kijkt uit naar de eerste confrontatie van het seizoen op zaterdag 25 februari in Haspengouw.

In tegenstelling tot al onze dagelijkse kosten voor levensonderhoud, is deelnemen aan de Rally van Haspengouw niet duurder geworden in vergelijking met vorig seizoen. 
Het inschrijvingsgeld (met optionele publiciteit) bedraagt 950 euro voor deelnemers met een wagen in RC1, RC2 en RGT. Voor deelnemers aan het Junior BRC, de 2WD Trophy en de MOOOD M-Cup, geldt een erg aantrekkelijk tarief van 650 euro. Alle andere deelnemers, waaronder de deelnemers in het Historic BRC, betalen 800 euro inschrijvingsgeld. Het reglement en de officiële documenten zijn te raadplegen op de website www.rallyvanhaspengouw.be, maar ook op de Sportity App met het paswoord RVH23. Voor de Regularity is het paswoord Droneport23. 

De 25ste Rally van Haspengouw is de eerste manche met het label "Championship". De zes Championship-wedstrijden zijn essentieel voor wie een gooi wil doen naar de algemene Belgische titel in het Kroon-Oil BRC. Wie Stéphane Lefebvre wil opvolgen op het palmares van het Belgisch kampioenschap, zal best aan de start staan in Sint-Truiden. 

Die start zal zaterdag om 8h00 gegeven worden, waarna de teams drie lussen van vier klassementsproeven afwerken. De wedstrijd opent met de 10,15 km lange proef van Walshoutem, gevolgd door de nieuwe proef van Gingelom, met een showgedeelte goed voor 10,96 km. Na een eerste servicebeurt bij Hangar 66 in Sint-Truiden, volgen de proeven van Boekhout (11,36 km) en Gelmen (13,22 km), eveneens een proef met een klein showgedeelte vlak na de start. 

De eerste inschrijvingen zijn al binnen bij Topspeed Rally Club Haspengouw. Nicola Stampaert was de eerste van de tenoren die zich heeft ingeschreven met zijn Skoda Fabia R5 ingezet door PTR. Eric Louies opende de inschrijvingslijst in Historic met zijn Opel Ascona, terwijl nu al duidelijk is dat de MOOOD M-Cup voor spektakel zal zorgen met onder andere Franky Boulat versus Jens Neskens in zijn nieuwe BMW M3 E36 en Frederik Vandeloock, streekrijder en voormalig Criterium-kampioen. Ook de eerste deelnemers in de 2WD Trophy hebben zich al gemeld.

Kortom, snel inschrijven is de boodschap, want het aftellen naar zaterdag 25 februari is begonnen!

Dec 13

Nieuwe en uitdagende proeven

Een week na de finale van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 in Spa draait bij Topspeed Rally Club Haspengouw de voorbereiding op de editie 2023 al op volle toeren. De Rally van Haspengouw, die zijn 25ste editie viert, heeft de eer het Belgian Rally Championship te openen op zaterdag 25 februari 2023. 

Bovendien is de Rally van Haspengouw de eerste van zes Championship wedstrijden, waardoor de nationale top weer naar Sint-Truiden zal afzakken. Net   zoals vorig jaar zal Droneport opnieuw het hoofdkwartier van de wedstrijd zijn, terwijl het servicepark wordt opgesteld bij Hangar 66 in Sint-Truiden (Brustem). 

Het programma opent op donderdag met een shakedown, terwijl op vrijdag de administratieve en technische controles gepland zijn. Wat het sportieve gedeelte betreft, voorziet de organisatie een grotendeels nieuw en uitdagend parcours voor de deelnemers. 

"We presenteren opnieuw een programma van 3 lussen van 4 klassementsproeven, met na twee proeven telkens een terugkeer naar het servicepark," vertelt Benny Giebens, voorzitter van de organisator TRCH. "De namen klinken bekend in de oren, maar 60% van de proeven is nieuw. In Walshoutem is het eerste gedeelte gewijzigd. De klassementsproef van Gingelom is een nieuwe proef met een showgedeelte. Boekhout is grotendeels hetzelfde als dit jaar, al werd het slot van de proef licht veranderd. En we sluiten af met een volledig nieuwe proef in Gelmen, waar we net na de start ook voor een showgedeelte zorgen. We blijven de deelnemers uitdagen en tegelijkertijd willen we de rallyliefhebbers maximaal van het spektakel laten genieten."

Kortom, we hebben al wat moois om naar uit te kijken tijdens de eindjaarsbreak. Topspeed Rally Club Haspengouw biedt iedereen alvast prettige eindejaarsfeesten. Tot binnenkort!
 

Zaterdag opende het Kroon-Oil Belgian Rally Championship 2022 met de Rally van Haspengouw in Sint-Truiden en omgeving. De 24ste editie van de klassieker in de fruitstreek werd van start tot finish gedomineerd door de Fransman Stéphane Lefebvre. De vroegere fabrieksrijder van Citroën in het Wereldkampioenschap Rally hield Gino Bux, de revelatie van de wedstrijd, en Ghislain de Mevius achter zich.

24 edities heeft het geduurd voor de Rally van Haspengouw (opvolger van de Haspengouw Rally, de klassieker uit de jaren '80) een buitenlandse winnaar kreeg. Met Stéphane Lefebvre heeft de wedstrijd meteen een grote naam op het palmares, want de Nordist is een vroegere Junior Wereld- en Europees kampioen.

Dit jaar doet Lefebvre een gooi naar de Belgische titel voor Citroën en hij opent meteen met een klinkende zege. "Ik ontdekte het parcours van de Rally van Haspengouw en de omstandigheden maakten het lastig, want op dit parcours wisselt de grip voortdurend. Uiteindelijk maakten we geen fouten, terwijl de concurrentie wel steken liet vallen. In de slotfase was ik nog erg voorzichtig om niet lek te rijden. Deze eerste zege is een mooi begin van het kampioenschap," lachte Lefebvre, die al uitkijkt naar de volgende afspraak, de South Belgian Rally binnen drie weken in Vresse-sur-Semois.

Gino Bux, vorig jaar winnaar van de Stellantis Rally Cup, debuteerde in de topklasse. Samen met Nicolas Gilsoul, de vroegere navigator van Thierry Neuville in het WRC, werd hij onverhoopt tweede algemeen.

"Dit is ver boven de verwachtingen. Nee, hier durfde ik niet van dromen. Drie snelste tijden en dan nog een tweede plaats, dat is waanzinnig mooi, zeker omdat ik hier voor de eerste keer aan de start stond," genoot Gino Bux, voormalig rijder van het RACB National Team.

Ghislain de Mevius was matig tevreden met de derde plaats, op 42"80 van Lefebvre. "Ik ben eigenlijk helemaal niet ontevreden. Ik was sneller dan Adrian Fernémont, dus de snelheid zat er wel in, maar vandaag waren Lefebvre en Bux een fractie sneller. Ach, het zijn details. Ik kijk al uit naar de South Belgian Rally, waar het vorig jaar ook goed ging."

Adrian Fernémont strandde net naast het podium, nadat hij op de eerste klassementsproef al 25" verspeelde door een indrukwekkende schuiver. "We werden verrast door enorm veel water op de baan. Ik wist dat er water stond, maar het blijft moeilijk om in te schatten hoe diep de plas is. Ik ging een fractie te snel en we gingen vier keer rond. Dan ben je even je gedrevenheid en je vertrouwen kwijt. Uiteindelijk kan ik wel leven met de vierde plaats, want dit is niet mijn geliefd parcours," aldus de titelverdediger.

William Wagner, de Belgische Fransman die aan de start stond met een VW Polo van team Sarrazin, was best tevreden met de vijfde plaats als voorbereiding op de Rallye du Touquet. Net zoals Kris Princen blij was met het plezier dat hij beleefde aan het stuur van de Citroën DS3 WRC, een wagen die hij puur voor de fun huurde en waarmee hij deze ochtend meteen een minuut verloor door een probleem met de handrem.

Maxime Potty, nog steeds slechts 22 jaar, eindigde op de 8ste plaats. Veelbelovend voor de volgende manches van het Kroon-Oil BRC.

De andere verrassing van de dag was Jos Verstappen, de vroegere F1-rijder en de papa van Max Verstappen. Na een sterke start en een 4de plaats na de eerste lus, stuurde Verstappen zijn Citroën naar de 9de plaats. Knap voor zijn rallydebuut en meteen goed voor een zege in de Master Cup.

"Ik heb enorm genoten van deze eerste rally, maar ik besef dat ik nog veel te leren heb. Maar, ik heb me erg geamuseerd," vertelde Verstappen, die net voor Jonas Langenakens, de lokale specialist uit Landen, eindigde.

Pechvogels van de Rally van Haspengouw waren onder andere Xavier Bouche (van de baan), Niels Reynvoet (van de baan) en Patrick Snijers (motor stuk).

In het Junior BRC ging de zege overtuigend naar Tom Rensonnet met de Renault Clio Rally4. In Historic ging de zege naar Bjorn Syx, na de opgave van Dirk Deveux. Patrick Diels was de snelste in de M Cup en Bart Vandevelde was de beste in de nieuwe 2WD Trophy met zijn Renault Clio.